Mezoterapi | Selülit Tedavisi | MD Clinic | Mersin
Mezoterapi
Mezoterapi

Bölgesel zayıflama ve sellülit tedavisi için kullanilan mezoterapi yönteminde yağ eritici ilaçlar selülitli bölgeye enjekte edilir. 4 mm iğneler ile yapılan bu enjeksiyon selülitin en geçerli tedavisidir. Selülitin derecesine göre ortalama 10-15 seans yapılır. Haftada 1 kez yapılan bu enjeksiyon yaklaşık 5-10 dk da tamamlanır. Tedavi sonrası morarmalar olabilir. Sellülit tedavisi tamamlandıktan sonra aralıklı olarak tek seans mezoterapi, sellülitin tekrarlanmaması açısından önemlidir. 


Tedavi sırasında kafeinli içeceklerden (çay, kahve, kola) soda ve tuzdan uzak olmalı, yağsız, sekersiz, posalı yiyeceklerden oluşan beslenme programı uygulamalıyız. İçecek olarak bitki çaylarını tercih etmeliyiz. Tedavi sırasında ve sonrasında spor (trombolin,yürüme ve yüzme) ve uygun beslenme şekli yasam tarzımız olmalı, stresten kaçınmalıyız. Günde yaklaşık 2-3 lt. su tüketmeliyiz. 

1. Mezoterapi kaç yıldır uygulanan bir yöntemdir?

Mezoterapi yöntemi Fransa'da 1952 yılında Dr.Pistor tarafından geliştirilmiş ve 50 yıldan fazla süredir Avrupa'da uygulanmaktadır. Yalnızca Fransa'da 15.000 hekim mezoterapi uygulamaktadır. Dr.Pistor mezoterapiyi az miktardaki ilacın problemli bölgelere direkt olarak verilmesi şeklinde tanımlamıştır. İlacın yalnızca problemli bölgeye verilmesi etkinliği arttırırken yan etkileri de en aza indirgemektedir . 

2. Herkese mezoterapi uygulanabilir mi?

16-65 yaş arası sağlıklı tüm yetişkinlere mezoterapi uygulanabilir. Lokal yağlanma, selülit, saç dökülmeleri ve cilt gençleştirme başlıca kullanım alanlarıdır. Diabet ve hemofili hastaları mezoterapiye uygun değildir. İdeal mezoterapi adayları düzenli egzersiz yapan kilo fazlası olan selülit ya da lokalize yağ depolanmaları olan sağlıklı bireylerdir. 

3. Tedaviden önce neye dikkat edilmelidir?

Mutlaka temiz giysilerle mezoterapi yaptırmaya gitmeliyiz. 

4. Tedaviden sonra nelere dikkat edilmelidir?

Tedaviden hemen sonra günlük aktivitelere dönülebilir. Tedaviden sonraki 12 saat içinde sıcak duş alınmamalıdır.Mezoterapinin hemen sonrasında spor yapılmamalıdır. 

5. Mezoterapi ile liposuction arasındaki farklar nelerdir?

Liposuction vücutta yapıldığı alandaki yağ hücrelerini yok etmektedir. Mezoterapi ise yağ hücrelerini harekete geçirerek doğal yollarla atılmasını sağlar. Örneğin kalça ve basen bölgesine liposuction uygulandıktan sonra karın ve kol bölgesinde yağ birikimi görülebilir. Bu tür bir yan etki mezoterapiden sonra olmamaktadır. 

Liposuctiondan sonra yapılan bölgede dalgalı, düzensiz bir deri görünümü oluşabilir. Mezoterapi sonrası deri daha düzgün gözükür. Mezoterapi liposuction sonrası oluşan dalgalı, düzensiz görünümünü düzelmek amacı ile de kullanılabilir.

6. Mezoterapi bölgesel yağlanmanın azaltılmasını nasıl gidermektedir?

Kadınlarda yağ hücreleri vücudun alt bölgelerinde birikmeye eğilimlidir Bu bölgesel yağ fazlıklarını kilo vererek yok etmek çok zordur. Mezoterapi ile yağ hücreleri harekete geçirilerek depo yağların azalması sağlanmaktadır. Böylece kollar, karın, basen, bacaklar ve kalça gibi bölgelerde kilo vermekle giderilemeyen bölgesel yağlanmalar giderilmektedir 

7. Mezoterapi sonuçlarını ne zaman görebilirim?

Tedavi sonuçları uygulanan bölgeye ve problemin yaygınlığına göre değişir.Genelde 4. seanstan sonra sonuçlar alınmaya başlanır. 

8. Yağ kitlemi azaltmak için kaç seansa ihtiyaç var?

Bu kişiden kişiye değişebilir. Ortalama 10-15 seansa ihtiyaç vardır. Ancak zayıf ve atletik yapılı hastalar daha az seansa ihtiyaç duyabilirler 

9. Tedavi esnasında acı duyacak mıyım? 

Hastaların büyük çoğunluğu ağrıdan şikayetçi olmazlar. Kullanılan iğnenin çapı çok incedir (yaklaşık bir saç teli kalınlığında) uzunluğu ise 4 mm kadardır.

10. Yan etkiler nelerdir? 

Olası yan etkileri çoğu hafif ve geçicidir. Hafif yanma ve kaşıntı morluk ve kızarıklık sık görülen yan etkilerdir. Çoğu morluk bir hafta içinde geçer. 

11. İşlem sonrası işe dönebilir miyim?

Mezoterapiden hemen sonra günlük yaşamınıza ve işinize geri dönebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: Ağustos 2020            Editör:Anonim

Doktorunuza Sorun