Lazer Epilasyon | Alexandrite | Nd:YAG | Diyot Lazer | Mersin
Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon

Lazer sistemlerinden çıkan belli dalga boyundaki ışık , kıl köklerinde yer alan ve melanin denilen bir madde tarafından tutulur. Böylece kıl kökünün ısısı artar ve kıl kökü yanarak tahrip olur. Bu kıl kökünden bir daha kıl çıkmaz. Vücudumuzda ki kıllar büyüme, duraklama ve dökülme olarak üç farklı evrede bulunurlar. Kılın lazere en duyarlı olduğu büyüme evresini bulabilmek için lazer uygulaması genelde birden fazla seansı gerektirir. 

HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Vücudumuzun her bölgesine güvenle uygulama yapılır. Yüz, ense, boyun, kulaklar, kollar, koltukaltı, bacak, göbek, kalça, sırt, omuzlar, genital bölge, göğüs, meme, bikini çizgisi gibi hassas bölgelerde de uygulanabilir. 

EPİLASYON ÖNCESİ NELER YAPMALIYIZ?

- Epilasyon uygulama bölgesindeki kıllara son 20 gün öncesine kadar ağda, cımbız, epilatör uygulanmamış olmalıdır.

- Seansa gelmeden 3 gün önce uygulama bölgesine jilet uygulanabilir.(yüz bölgesinde makas kullanılabilir) seans sırasında kılların cilt yüzeyinde 1 mm uzunlukta olması yeterlidir.

- Uygulama bölgesindeki kıllara , sarartma gibi kıl rengini azaltacak işlemler yapılmamış olmalıdır.

- Uygulama bölgesi güneş ve solaryumla bronzlaşmamış olmalıdır. Uygulama bölgesi cilt rengi , kişinin normal cilt renginden daha bronz-koyu olmamalıdır. Bronzlaşmış ciltlerde, cildin normal rengine dönmesi beklenir.

- Uygulama bölgesine son 15 gün içinde peeling gibi (kimyasal, mekanik) cilt bütünlüğünü bozacak işlemler yapılmamış olmalıdır.

- Seans sırasında uygulama bölgesinde makyaj ürünü bulunmamalıdır.

- Uygulama bölgesine kozmetik amaçla başka lazer uygulaması, botox, dolgu, mezoterapi uygulaması yapılmışsa hekim e bilgi verilmelidir.

- Işığa hassasiyeti oluşturan ilaç(Roaccutane,R.acid… vb) kullanılması durumlarında uygulama yapılmaz. Hekime ilaç bilgisi verilmelidir.Hamilelik, ağır şeker ve kalp hastalarında,epilepsi hastalarında,12 yaş altında epilasyon uygulaması yapılmaz. 

Seans sayısı ve aralıkları kaç gündür? 

Seans sayısı vücut bölgeleri için ortalama 6-8 seans öngörülürken yüz bölgesi uygulamaların da kıl özelliklerine bağlı olarak 6 - 12 seansa veya dada fazla seansaihtiyaç duyulabilir. Seans aralıkları vücut bölgeleri için 6-8 hafta iken.yüz bölgesi için 4-6 haftadır. 

Her bir uygulamanın süresi ne kadardır?

Uygulama süresi tedavi edilecek alanın genişliğine bağlıdır. Örneğin tüm yüz 10 dk sürerken alt bacaklar 1 saat alabilir 

Lazer uyugulaması sırasında ağrı hissedilir mi?

Uygulama sırasında soğuk hava ile soğutma uygulanmaktadır.Çok hafif bir acı ve yanma hissi olabilir. Bu acının şiddeti cilde paket lastiklerinin çarpması kadardır.

Lazer sistemlerinin epilasyon dışında başka uygulama alanları var mıdır?

Evet, lazer sistemleri ciltteki ince kırışıklıkların tedavisinde , cildin sıkılaştırılmasında ve gençleştirilmesinde ve özellikle leke tedavisinde de kullanılır. 

Lazer uygulamasının yapılmaması gereken durumlar nelerdir?

Güneşe bağlı cilt rengi geçici olarak koyulaşmış olanlar (Solaryumda bronzlaşma dahil) ve 10-15 günden daha yakın bir sürede ağda, cımbız veya tüy dökücü krem kullanmış olanlar hemen Lazer tedavisine alınamaz. Son altı ay içinde Roaccutane kullanlarda uygulama için bu sürenin dolması beklenir. Gebe iseniz tedavinizin başlaması için bebeğin doğmasının beklenmesini önermekteyiz. 

Lazer tedavileri sırasında güneşe çıkmak sakıncalı mıdır? 

İşlem sonrasında güneşe çıkmaktan sakınmalısınız. Bu nedenle tedavi süresince güneşten sakınmak tavsiye edilir. 

Lazer uygulamasından sonra işlem bölgesindeki tüylere ne olur? 

İşlemden sonraki 3 gün içinde lazerlenmiş olan tüyler yavaş yavaş yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar. Tüylerin yüzeye çıkması yeniden büyüme olmayıp, köklerin içindeki tüylerin dökülmeleri için gereken bir süreçtir. Dökülme tamamlandıktan sonra o bölgede birkaç hafta süreyle yeni tüy çıkmaz. Yeni tüyler çıktığı zaman ise yeni seans zamanı gelmiş demektir. 

Hangi cihaz kullanılmaktadır? 

Merkezimizde alexandrate lazer sistemi ile işlem yapılmaktadır.İşlem sırasında hava soğutma ile acı en aza indirgenmektedir.

Daha detaylı bilgi için merkezimizde verilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: Ağustos 2020            Editör:Anonim

Doktorunuza Sorun